Nieuws

Kamer: NHM toch bij Openluchtmuseum

DEN HAAG - Een Kamermeerderheid van CDA, SP, PVV en D66 blijft erbij dat het Nationaal Historisch Museum (NHM) naast het Openluchtmuseum moet komen.
Dat bleek woensdag tijdens overleg in de Tweede Kamer.
De NHM-directie wil het museum naast de John Frostbrug bouwen. Minister Plasterk deelt die mening. Hij eist wel een goede samenwerking tussen het NHM en het Openluchtmuseum.
De beslissing over de plek van het NHM is daarmee toch nog een beetje in de lucht blijven hangen. Er komt een nieuw overleg, waarbij het CDA een motie over de kwestie zal indienen.
Kamerleden reageerden geërgerd over de 'Nationale Soap' rond het NHM, zoals PvdA'er Leerdam het noemde. Kamerlid Peters (GroenLinks) sprak van het 'Nationaal Hysterisch Museum'. Minister Plasterk reageerde op de irritatie met de woorden: "Ik had de Kamer eerder moeten inlichten over plannen voor een nieuwe locatie. Ik had niet voorzien dat de verplaatsing van het museum 3,5 kilometer verderop een nationale kwestie zou worden."
D66'er Van der Ham wijst erop dat als de locatie Openluchtmuseum duurder is dan gedacht, dat het probleem van Arnhem is. "Burgemeester Krikke heeft haar sommetjes niet goed gemaakt", aldus Van der Ham.

Klik op foto voor nog meer foto's

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!