Nieuws

Doodslag weduwe: 13 jaar cel geëist

ZWOLLE - Tegen een 57-jarige man uit Apeldoorn is donderdag 13 jaar celstraf geëist voor het doden van een Zwolse weduwe.De vrouw werd op 9 juli 2013 dood onderaan de trap in haar huis gevonden.
De schouwarts constateerde een natuurlijke dood. Pas toen familieleden ontdekten dat ruim 18.000 euro van haar rekening was overgemaakt naar de rekening van de Apeldoorner op de dag van haar dood, werd gedacht aan moord of doodslag.
Een tweede deskundige die het lichaam niet meer kon onderzoeken omdat het lichaam gecremeerd was, meende dat een simpele val van de trap de schedelbreuk van het slachtoffer niet kan verklaren.
De Apeldoorner had geldnood. De weduwe had hem geregeld geld geleend, maar stopte daarmee na een juridische procedure in februari 2012, zei de officier van justitie. 'En dan zou ze nu spontaan het grootste bedrag ooit naar hem overgemaakt hebben?
De weduwe is volgens het OM in de maanden na februari nog met een mes bedreigd door de Apeldoorner. Bovendien zijn bloedsporen van het slachtoffer gevonden op het colbert dat de verdachte die dag droeg.
Op de website van RTV Oost staat een uitgebreid verslag van de zitting.