Nieuws

Jan Vreman blijft trainer De Graafschap

DOETINCHEM - Jan Vreman heeft zijn contract als trainer van De Graafschap met een seizoen verlengd.'Ik ben blij dat er duidelijkheid is inzake volgend seizoen en dat wij als staf door kunnen op de recent ingeslagen weg.
Wij hebben bewust gekozen voor een termijn van een jaar, maar spreken wel de intentie uit om langer met elkaar door te gaan', laat de trainer weten.
Vreman nam het in februari over van Jim Calderwood die vertrok na een conflict met de clubleiding. Hij loodste De Graafschap op de valreep nog naar de play-offs. Daarvoor was hij ook al even interim-trainer toen Pieter Huistra was ontslagen.
De geboren Winterswijker speelde in zijn carrière als betaald voetballer alleen maar voor De Graafschap. Hij maakte onder meer het kampioenschap in de eerste divisie in 1991 mee, toen hij een centraal verdedigingsduo vormde met Hans Kraay junior. Nadat hij stopte, had hij allerlei functies in de jeugdopleiding van de Doetinchemse club. Vreman was de laatste jaren onder meer trainer van Jong De Graafschap en assistent-trainer bij het eerste elftal.