Nieuws

College Nijmegen zit waarschijnlijk rit uit

College Nijmegen zit waarschijnlijk rit uit
SP en GroenLinks in Nijmegen verwachten dat het college van B&W demissionair verdergaat.
NIJMEGEN - SP en GroenLinks in Nijmegen verwachten dat het college van B&W demissionair verdergaat.
Ook de grootste oppositiepartij het CDA verwacht dat: "Omdat de partijen, net als wij, niet in de rij zullen staan om andermans rotzooi op te ruimen."
Eerder zei PvdA-wethouder Paul Depla al dat hij het een goed idee vindt als het college tot de raadsverkiezingen in maart op de winkel past. Depla is teleurgesteld dat er een eind is gekomen aan het college van PvdA, GroenLinks en SP. Het was in 2002 het eerste linkse college van het land. "We zijn met deze partijen het experiment aangegaan. We hebben laten zien dat een grote stad in Nederland heel goed kan worden bestuurd door een coalitie van louter linkse partijen. De kiezers hebben dat ook heel erg gewaardeerd."
De wethouders lieten woensdag in een brief aan de raad weten dat ze hun ontslag aanbieden. Reden voor het opstappen van het college is een ruzie over verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb). De PvdA in de gemeenteraad eiste een lagere belasting dan de PvdA-wethouders willen.
Het college wilde de ozb met 5 procent verhogen. Een meerderheid van de raad, waaronder coalitiepartij PvdA, wilde echter dat de ozb slechts met 0,5 procent wordt verhoogd.