Nieuws

Zevende dode door drama Apeldoorn

APELDOORN - De aanslag in Apeldoorn heeft een zevende leven geëist.
Het gaat om de 55-jarige Roel Nijenhuis uit Apeldoorn, een chauffeur van de marechaussee. Een vrouw verkeert nog in kritieke toestand. Een andere vrouw ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
Verder liggen nog twee mannen, twee vrouwen en twee kinderen gewond in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. Twee gewonden hebben inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten.
De 38-jarige dader uit Huissen overleed in de nacht van donderdag op vrijdag. In zijn huis  zijn geen wapens of explosieven gevonden. Hij handelde vermoedelijk alleen. De man woonde vanaf 2004 ruim een jaar in Apeldoorn. Hij woonde in de Chamavenlaan, in een galerijflat. De voormalige buren typeren hem als rustig en vriendelijk. De politie heeft op Koninginnedag contact opgenomen met de nieuwe bewoners van het pand, maar deze zeggen de man niet te kennen.

De aanslag

De zwarte Suzuki reed door de afzetting en mensenmassa heen en kwam tegen een monument tot stilstand. De man bekende onmiddellijk daarna dat hij het op de koninklijke familie had gemunt. In het huis van de man zijn geen wapens of explosieven gevonden.
De eerste drie ambulances waren binnen vijf minuten ter plaatse. In totaal zijn tien ambulances ingezet en drie mobiele medische teams.
De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van het incident contact op te nemen als ze informatie hebben: 0800-6070. Beeldmateriaal kan worden gestuurd naar www.nationale-recherche.nl/upload
Mensen die behoefte hebben aan Slachtofferhulp kunnen bellen met 0900-0101. Dit kan vrijdag vanaf 9.00 uur tot in principe 17.00 uur. Ook kan gebeld worden met Sensoor: 0900-0767.

Klik op de foto voor de fotogalerij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!