Nieuws

'Laat Graafschapfans treinen soppen'

'Laat Graafschapfans treinen soppen'
Shirtsponsor Syntus eist maatregelen van voetbalclub De Graafschap om toestanden zoals zondag in Coevorden in de toekomst te voorkomen.
DOETINCHEM - Shirtsponsor Syntus eist maatregelen van voetbalclub De Graafschap om toestanden zoals zondag in Coevorden in de toekomst te voorkomen.
De hooligans zouden als goedmakertje treinen kunnen soppen.
De fans hielden op weg naar FC Emmen huis in treinen en keerden zich op het station Coevorden tegen de politie die waarschuwingsschoten moest lossen. Zes relschoppers zijn opgepakt. Het gaat om  jongeren tussen de 16 en 19 jaar. Vijf van hen zijn seizoenskaarthouders. De zes hebben van De Graafschap een voorlopig stadionverbod opgelegd gekregen in afwachting van een uitspraak door de KNVB. Daarnaast worden ze door justitie vervolgd.
Syntus houdt de mogelijkheid open de sponsoring te stoppen. Vrijdag is er een gesprek. Club en supporters zeggen zich te schamen. Voortaan geldt voor uitduels een verplichte bus-combi. De club uit Doetinchem overweegt verder een uitkaartregistratie in te voeren en brengt voor de thuiswedstrijd van vrijdag een groot net aan voor het supportersvak waarin de harde kern zit. Ook worden vakken afgezet om de veiligheid te vergroten en een signaal af te geven.