Nieuws

Mexicaanse griep: extra personeel

Mexicaanse griep: extra personeel
De huisartsenpost Nijmegen, waaronder ook Boxmeer en Wijchen vallen, heeft extra personeel in moeten zetten omdat het heel druk is vanwege de Mexicaanse griep.
NIJMEGEN - De huisartsenpost Nijmegen, waaronder ook Boxmeer en Wijchen vallen, heeft extra personeel in moeten zetten omdat het heel druk is vanwege de Mexicaanse griep.
Zaterdag stonden de mensen rijen dik buiten de huisartsenpost te wachten. En er kwamen 20 procent meer telefoontjes binnen.
In Boxmeer overleed afgelopen week een meisje van drie jaar aan de Mexicaanse griep. Volgens de huisartsenpost zijn het vooral ouders met jonge kinderen die zich ongerust maken. Eenderde van alle vragen gaat over de Mexicaanse griep.
In vrijwel alle ziekenhuizen in Gelderland hebben zich meer mensen laten onderzoeken op de Mexicaanse griep.
In het Sint Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk was het vrijdag extra druk op de eerste hulp nadat er kort ervoor twee mensen met vermoedelijk Mexicaanse griep waren opgenomen.
Ook het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen signaleert een lichte stijging van mensen die zich met griepverschijnselen aanmelden. Het ziekenhuis telt drie patiënten met Mexicaanse griep.