Nieuws

Antonie Kamerling (44) overleden

ARNHEM - Acteur en zanger Antonie Kamerling is woensdag op 44-jarige leeftijd overleden.
De in Arnhem geboren Kamerling werd bekend door zijn rol als Peter Kelder in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarna speelde hij in films, waaronder De kleine blonde dood uit 1993. In de tv-serie All Stars speelde hij Hero. Onder die naam had hij een hit met het nummer Toen ik je Zag.  
.

Kamerling speelde ook in musicals waaronder Turks Fruit en Sunset Boulevard. Voor zijn hoofdrol in Turks Fruit werd hij genomineerd in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical.
Antonie Kamerling voor het affiche van Sunset Boulevard.
Kamerling maakte zelf een eind aan zijn leven, aldus zijn zwager Albert Verlinde. Hij leed aan depressies. Antonie Kamerling had twee kinderen met zijn vrouw Isa Hoes.
Antonie Kamerling en Isa Hoes bij de premiere van de film De Gelukkige Huisvrouw op 7 december 2009.
Regisseur Jean van de Velde, werkte samen met Kamerling aan De kleine blonde dood en All Stars: ,,Dit is verschrikkelijk nieuws. De kleine blonde dood was voor ons allebei de eerste grote speelfilm: die hebben we hand in hand gemaakt. Tegen alle weerstand op, want de gevestigde orde vond begin jaren negentig dat soapacteurs zonder opleiding niet in films mochten spelen."
"Antonie had toen al een enorme uitstraling: hij was in alles de ideale filmacteur. Het publiek kon zich moeiteloos in hem verplaatsen. Hij was een held: daarom heb ik hem in All Stars ook de naam Hero gegeven. Dat was hij, zowel in zijn werk als in zijn privéleven. Een spontane, open, lieve jongen. Dat hij emotioneel soms tussen uitersten heen en weer slingerde, was bekend. Maar dat het deze dimensie had aangenomen, dat heeft niemand zich gerealiseerd. Ik ben echt verbijsterd.''

Op Kamerling's website staan inmiddels talloze reacties op zijn overlijden.