Nieuws

Nederlaag voor matig De Graafschap

VENLO - Een matig spelend De Graafschap heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door een 1-0 nederlaag uit tegen VVV-Venlo.
Al vroeg in de wedstrijd voorkwam Boy Waterman de 1-0 van Linssen. Ook Boymans had bijna succes met een kopbal. De Graafschap begon nogal passief aan de wedstrijd en het leek mis te gaan toen Jan-Paul Saeijs Chula aantikte. Waterman keerde de strafschop van Patrick Paauwe en hield zijn ploeg zo op de been. Aan de andere kant had Hugo Bargas bijna succes met een kopbal. VVV bleef gevaarlijker en Waterman moest wederom in actie komen bij een kans voor Boymans. Namens De Graafschap nam Jordy Buijs een vrije trap, die door oud NEC-doelman Dennis Gentenaar stijlvol werd overgetikt. VVV was de bovenliggende partij en Leemans kopte buiten bereik van Waterman op de lat. De gevaarlijke spits Boymans zorgde uit een voorzet van Chula voor de meer dan verdiende 1-0. De Graafschap speelde te slap en fantasieloos.
Na rust probeerde Bargas het met een omhaal, maar zijn poging ging over. De Graafschap speelde nadrukkelijk op de helft van VVV. maar een domme overtreding van Wormgoor betekende rood. Dat was wel zwaar gestraft. VVV profiteerde bijna via een lob van Josue, maar Waterman kon de bal nog net bijtijds raken. De wedstrijd werd steeds grimmiger. Buijs was dichtbij met een vrije trap in de korte hoek, Gentenaar werd er bijna door verrast. De sterk ingevallen Sjoerd Overgoor lanceerde Bargas, Gentenaar moest opnieuw ingrijpen. Het slotoffensief van De Graafschap leverde niets meer op.
Opstelling De Graafschap:
Waterman; Muslu, Wormgoor, Saeijs, Buijs; Meijer, Rose, Jungschläger, (Overgoor); Bargas, Poepon, Hersi, (De Ridder).
Scoreverloop: 1-0 Boymans
Gele kaart: Saeijs, Meijer, Rose, Muslu, De Ridder.
7.000 toeschouwers in De Koel in Venlo