Nieuws

Studenten klagen over huisvesting

WAGENINGEN - Buitenlandse studenten die verblijven in Hotel Hof van Wageningen, komen in opstand tegen de leefomstandigheden.
Een meerderheid weigert de huur te betalen.
De studenten zijn door de Wageningen Universiteit ondergebracht in een kantoorvleugel van het hotel. Ze betalen 240 euro per maand. Te veel, vinden ze. Volgens de studenten moeten ze daarvoor een kamer en een bureau delen, en kan er niet worden gekookt. Ook klagen ze over traag internet.
De universiteit is verbaasd dat de studenten dreigen de huur niet meer te betalen. Woordvoerder Vink zegt dat de universiteit met hen in overleg is. Het gaat volgens hem om een tijdelijke voorziening. Er zijn volgens Vink al verbeteringen doorgevoerd en de universiteit wil best nog kijken of er nog wat dingetjes beter kunnen. Daar staat tegenover dat ze nu wel in hartje Wageningen zitten; een plaats waar heel veel studenten volgens hem graag zouden willen zitten, ook al is het niet optimaal. Vink hoopt dat de studenten snel kunnen doorstromen. Er komt binnenkort woonruimte vrij. Zo'n 270 studenten studeren af.

Zie ook: