Nieuws

NEC niet opgewassen tegen AZ: 0-1

NIJMEGEN - NEC was niet echt opgewassen tegen AZ en dus was de 1-0 nederlaag in De Goffert logisch.Bij NEC bleek Bas Sibum voldoende hersteld van zijn kuitblessure om in de basis te starten.
Het eerste kwartier voltrok zich vrij rimpelloos. AZ had meer balbezit, NEC miste de snelheid om er gevaarlijk uit te komen. De eerste echte kans was voor Lasse Schöne, maar zijn schot ging voorlangs. Even later troefde Jonathas Rens van Eijden af en maakte 0-1. NEC antwoordde met een schot van Schöne dat geen doel trof. Verder gebeurde er bitter weinig meer in de eerste helft.
De zwak spelende Rens van Eijden werd vervangen door Mark Otten. Na rust voorkwam Jasper Cillessen met een prachtige save de 0-2 van Jonathas, die een constante plaag was voor de Nijmeegse defensie. Namens NEC was Björn Vleminckx gevaarlijk met een kopbal, Romero moest zich strekken om de bal uit de lucht te plukken. AZ was op alle fronten net iets beter, waardoor NEC totaal niet in de wedstrijd kon komen. De beste kans was een vrije trap van John Goossens, maar ditmaal lukte het net niet: Romero kon redden. Even later mocht de linkspoot nog een keer aanleggen, maar de bal ging naast. NEC speelde in de slotfase veel opportunistischer, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet.
Opstelling NEC:
Cillissen; Will, (Ten Voorde), Van Eijden, (Otten), Zomer, Nuytinck; Sibum, Schöne, Zimling; Chatelle, (Latupereirissa), Vleminckx, Goossens.
Scoreverloop: 0-1 Jonathas
12.150 toeschouwers in De Goffert