Nieuws

Vitesse in crisis na zesde seizoensnederlaag

ARNHEM - Vitesse verkeert alhaast in net zo'n crisis als hoofdsponsor Afab.
De Arnhemmers verloren thuis met 2-0 van Heracles, waardoor de degradatiezone gevaarlijk dichtbij komt. Het was a de zesde nederlaag van Vitesse in elf wedstrijden.
Na een briljante pass van Dalibor Stevanovic maaide Nicky Hofs in vrije positie finaal langs de bal. De Sloveense international waagde een schotpoging, die net naast het doel verdween. Aan de andere kant greep Piet Velthuizen kordaat in toen Everton dreigend doorkwam. Na een goede actie van Jenner schoot Stevanovic via Pieckenhagen over. Daarna zakte Vitesse weer naar een schrijnend niveau, maar had het geluk dat Heracles ook weinig deed, totdat Overtoom vlak voor rust toesloeg: 0-1.
Na rust leidde een combinatie tussen de voor rust zwak spelende Kaloglu en Hofs bijna tot een treffer. Heracles werd snel weer de baas in Gelredome. Na nieuwe chaos bij Vitesse sloeg Hakola bijna toe, maar de Arnhemmmers ontsnapten. Velthuizen voorkwam even later een doelpunt van Everton. Eindelijk werd Vitesse wat feller, maar kansen waren er nauwelijks. Met name Hofs en Claudemir toonden wederom aan dat ze hopeloos uit vorm zijn. Via Steur counterde Heracles naar 0-2. Het publiek beloonde Vitesse met een hels fluitconcert voor de zoveelste wanvertoning van dit seizoen, want het slechte spel lijkt structureel.