Nieuws

'Nog deze maand oplossing Omnizorg'

APELDOORN - De problemen met de afzuiginstallatie in het gebouw van Omnizorg in Apeldoorn moeten deze maand nog opgelost worden.
Dat vindt wethouder Paul Blokhuis.
Het personeel van Omnizorg, de verslaafdenopvang in Apeldoorn, zegt ziek te worden door het werk. Zo zou de afzuiginstallatie in de gebruikersruimte niet of slecht werken, waardoor ook de medewerkers heroïnedampen inademen.
De wethouder bezoekt de verslaafdenopvang regelmatig en wist niet dat er klachten waren over het inademen van heroïnedampen. De directie van Omnizorg zegt in een reactie dat de medewerkers bij de bedrijfsarts zijn geweest, en dat die niet heeft kunnen vaststellen dat personeelsleden ziek zijn geworden van de heroïnedampen. De directie vindt overigens wel dat de problemen met de afzuiginstallatie deze maand verholpen moeten zijn.
Naast de heroïnedampen klagen de medewerkers ook over slechte beveiliging, te weinig personeel en niet functionerende piepers en detectiepoorten. 

In het nieuwe actualiteiten- en achtergrondprogramma In Gelderland was woensdagavond een reportage te zien over de kwestie.