Nieuws

Advocaat wil reconstructie in Nijmeegse scooterzaak

DEN BOSCH - De advocaat van een van de verdachten in de Nijmeegse scooterzaak wil een reconstructie van de fatale aanrijding.
In 2010 reden twee mannen op een scooter een 50-jarige Arnhemmer op de Canisiussingel aan na een beroving in Nijmegen. Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.

OM: getuigen in elkaars zaak

Het Openbaar Ministerie wil instemmen met een reconstructie, maar wil dan ook een schouw. Dit houdt in dat de zittingszaal naar de plaats van de dodelijke aanrijding wordt verplaatst. Bovendien wil het OM dat de verdachten, een 22-jarige Nijmegenaar en een 24-jarige man uit Beuningen, als getuige worden gehoord in elkaars rechtszaak.

Vrijspraak niet goed gemotiveerd

Vrijdag was bij het hof in Den Bosch een regiezitting in de zaak tegen de twee verdachten. Zij werden eerder vrijgesproken door het hof, omdat niet bewezen kon worden wie de bestuurder van de scooter was. De zaak moest echter over, omdat de Hoge Raad vond dat die vrijspraak niet goed was gemotiveerd.
Het hof geeft woensdag uitsluitsel over de reconstructie en/of schouw. Overigens is een reconstructie een kostbare zaak, omdat politie moet worden ingehuurd en een stuk weg moet worden afgezet. Hiervoor is toestemming van de gemeente Nijmegen nodig.