Nieuws

Uitstekende overwinning voor De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap heeft een succesvolle rentree gemaakt in de eredivisie met een uitstekende 3-0 overwinning thuis tegen Excelsior.Het begin was stormachtig en Rydell Poepon kopte al na acht minuten uit een corner via de lat raak.
Het laf opererende Excelsior (Fernandez was de enige spits) kwam pas na een half uur enigszins in de wedstrijd, die wat saaier werd omdat De Graafschap vaker terugliep en de vrije man moeilijker kon vinden.
Na rust ging De Graafschap gesteund door een sfeervolle Vijverberg weer vol in de aanval. Hugo Bargas miste twee kansen en schoot later ook nog op de lat. Na exact een uur vond Meijer met een crossbal Muslu Nalbantoglu. De aanvoerder stuurde knap Nelom het bos in en schoot akelig precies raak. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door invaller Steve De Ridder. De Graafschap is nu mede koploper in de eredivisie, omdat ook Heracles met 3-0 won.
Scoreverloop: 8. 1-0 Poepon, 60. 2-0 Muslu, 84. 3-0 De Ridder
Gele kaart: Buijs
Opstelling: Waterman; Muslu, Wormgoor, Buijs, Fränkel; Meijer, Rose, Jungschläger; Bargas, Poepon (89. El Hassnaoui), Hairemans (66. De Ridder).
10.950 toeschouwers