Nieuws

Gelijkspel voor ploeterend NEC

NIJMEGEN - Een bijzonder matig spelend NEC heeft thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag.Het beste aan de openingsfase was het najaarszonnetje.
ADO slaagde erin om NEC behoorlijk vast te zetten en de Nijmegenaren kwamen niet lekker in hun spel. Alleen bij een inworp van Vleminckx ontstond er wat dreiging. Na 23 minuten kopte Zomer net over. Uit een counter opende ADO de score via Milic. De defensie van NEC oogde daarbij nogal laks. De Nijmeegse ploeg draaide bijzonder stroef, maar had wel een goede kans via Kivuvu op aangeven van Burgzorg.
Na rust raakte Babos een bal volkomen verkeerd, maar het bleef zonder gevolgen. Ricky van den Bergh schoot namens ADO een vrije trap tegen de lat. NEC bleef ploeteren en ADO controleerde het duel eenvoudig. NA een kwartier in de tweede helft schoot Vleminckx uit de draai net naast. De Belg maakte ook veel amok met zijn tegenstanders en trachtte zo het vuurtje wat op te stoken, maar zonder succes. De gelijkmaker viel uit het niets, maar was prachtig. John Goossens schoot raak met een fraaie volley. El Kabir was na een prachtige actie nog dichtbij de 2-1.