Nieuws

Gelderse DSB-schaatsers de klos

Gelderse DSB-schaatsers de klos
Het aanstaande faillissement van de DSB Bank dupeert drie Gelderse schaatsers direct, omdat ze op de loonlijst van de bank staan.
ARNHEM - Het aanstaande faillissement van de DSB Bank dupeert drie Gelderse schaatsers direct, omdat ze op de loonlijst van de bank staan.
Zo moet de DSB-ploeg met sprinters Stefan Groothuis (Empe) en Marianne Timmer (Hierden) de huur van de schaatsbaan in Erfurt, waar ze trainden, zelf betalen. De creditcards en tankpassen van de ploeg zijn geblokkeerd.
Marathonschaatser Jan Maarten Heideman uit Oldebroek hoort donderdag welke gevolgen het  DSB-echec voor hem heeft.

Volgens de KNSB hoeven schaatsers zich geen zorgen te maken over de voorbereidingen op de Olympische Spelen, volgend jaar in Vancouver. De schaatsbond zorgt er in elk geval voor dat ze op topniveau kunnen blijven trainen. Hoe de steun er verder uitziet, is nog niet duidelijk.
Indien de DSB-schaatsers zonder sponsor en geld komen te zitten, kunnen ze aanspraak maken op een stipendium van sportkoepel NOCNSF. Het stipendium is een financiële regeling voor topsporters met de A-status die zichzelf niet of onvoldoende kunnen onderhouden.