Nieuws

Lienden: nederlaag en tweemaal rood

BABBERICH - Lienden liep in de Gelderse derby tegen Babberich tegen de eerste nederlaag (2-1) op en verloor in de slotfase John van Loenhout en Jordy Brands die met rood van het veld werden gestuurd.
Bij Babberich was het Geert Romer die na een forse overtreding kon vertrekken.
Uitblinkers bij Babberich waren Abdulai Rogers, die in zijn eentje de hele aanval van Lienden in de zak had en spits Mohassin Mouchene die in de 59e minuut met een weergaloze solo het duel besliste.
Lienden heerste in de beginfase maar zakte daarna terug. Het kwam op slag van rust nog wel op 0-1 door Erik de Kruijk. De gelijkmaker ontstond in de 50e minuut. Die kwam van de schoen van Pim Bax.

Treffers stuit op doelman Snijders

De Treffers lieten uit bij debutant Nieuw Buinen twee kostbare punten liggen. De Groesbekers hadden grote moeite met het verdedigende spel van de Drentse tegenstander. Die nam zelfs in de 37e minuut de leiding door Danny Feiken die de toegekende penalty feilloos inschoot: 1-0. De Treffers trapte daarna het gaspedaal nog iets dieper in. Dat resulteerde in de 42e minuut in de gelijkmaker van middenvelder Bjorn Suppers die van de rand van het strafschopgebied keihard in de kruising schoot:1-1. In de tweede helft gebeurde weinig opwindends. 

Juliana’31 komt niet langs HSC’21

Vorig seizoen zou een remise van iedere ploeg tegen HSC’21 een goed resultaat zijn geweest. Nu debutant Juliana’31 het deed (1-1) was het dat niet, Want de ploeg uit Haaksbergen presteert een stuk minder. Het venijn zat in de beginfase. Al in de 4e minuut zette Huun Cremers de thuisclub op voorsprong. Lang plezier had ze daar niet van want drie minuten later nam Leusink de gelijkmaker voor zijn rekening. Daarmee hadden beide ploegen al hun kruit verschoten. De wedstrijd werd plichtmatig uitgespeeld.

Achilles’29 loopt weg van concurrentie

Achilles’29 had de grootste moeite om het gesloten front van Rohda Raalte open te breken. Het publiek moest tot de 59e minuut wachten voordat Ivo Rigter met een geplaatste kopbal de 1-0 op het bord liet zetten. In de 68e minuut verhoogde Gradus Hempenius met een weergaloze vrije trap de voorsprong: 2-0. In de 90e minuut deed Deniz Sacheaz namens Rohda nog wat terug, maar in de extra tijd was het opnieuw scherpschutter Rigter die doel trof:3-1. Trainer Eric Meijers had een gelukkige hand met zijn wissels. Die brachten na rust de ploeg op gang.