Nieuws

Arnhemmers liften prima prestatie in Ierland

ARNHEM / DROGHEDA - De Arnhemse powerlifters Rinaldo Visser en Mike Overkamp hebben respectievelijk een 1e en 2e plek behaald tijdens de Open Ierse Kampioenschappen Powerliften.
Voor tweevoudig wereldkampioen Visser was het de 1e wedstrijd sinds het WK van november vorig jaar.

Wereldtitel ging gepaard met blessure

'Daar heb ik een zware hamstringblessure (red: ingescheurde pees) aan overgehouden', aldus Visser die daardoor ruim drie maanden niet heeft kunnen sporten. 'Ik had dus flink wat trainingsachterstand opgelopen. Half februari kon ik weer beginnen met hele lichte rek/strek oefeningen en ben voorzichtig mijn benen gaan trainen. Dit ging zo goed dat mijn herstel in een sneltreinvaart ging.' Het Open NK van 8 maart was niet haalbaar maar de wedstrijd in Ierland wel.

Gekwalificeerd voor WK in Las Vegas

De Arnhemse trainingsmaatjes van sportschool Your Health zijn vervolgens lid geworden van de Irish Powerlifting Organization (IPO) om aan de wedstrijd te mogen meedoen. De Open Ierse Kampioenschappen Powerliften gelden tevens als een kwalificatiewedstrijd voor het WK later dit jaar in het Amerikaanse Las Vegas. Dankzij een sportsubsidie van de gemeente Arnhem zullen de sterke mannen de reis naar Las Vegas ook daadwerkelijk kunnen maken.

'The atmosphere was electric'

De wedstrijden in Ierland is hun goed bevallen. Rinaldo Visser: 'De hal was afgeladen vol en een dj draaide stevige house-, en rockmuziek wat een enorme kick gaf bij iedereen die moest tillen. Ik heb heel veel sterke lifters gezien en vond dit de beste en mooiste wedstrijd die ik tot nu toe getild hebt. The atmosphere was electric, zeiden de Ieren zelf. Die mensen waren allemaal echt super vriendelijk, behulpzaam en respectvol naar elkaar toe. Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van leren. In 2015 zijn de wereldkampioenschappen in Ierland dus dat belooft ook iets heel moois te worden.'

Resultaten Rinaldo Visser:

Squat (een kniebuiging met de stang in de nek)

1e beurt 280 kg - 2e beurt 295 kg - 3e beurt 305 kg

Bankdrukken (liggend op de bank de stang met gewichten vanaf de borst omhoog stoten)

1e beurt 190 kg - 2e beurt 200 kg - 3e beurt 207,5 kg

Deadliften (het gewicht vanaf de grond omhoog tillen tot het middel)

1e beurt 270 kg - 2e beurt 290 kg - 3e beurt 300 kg
totaal : 795 kg en dit was goed voor een 2e plaats


ResultatenMike Overkamp:

Squat:           
1e beurt 260 kg - 2e beurt 275 kg(mis)- 3e beurt 275 kg

Bankdrukken:

1e beurt 170 kg - 2e beurt 180 kg (mis)- 3e beurt 180 kg

Deadliften:

1e beurt 275 kg- 2e beurt 290 kg - 3e beurt 300 kg
totaal: 755 kg en dit was goed voor de 1e plaats.