Nieuws

AGOVV naar play-offs na zege De Graafschap

DOETINCHEM - AGOVV heeft zijn doel bereikt.
Uitgerekend bij de kampioen van de eerste divisie De Graafschap, plaatsten de Apeldoorners zich voor de play-offs door een eclatante 3-5 zege in De Vijverberg in Doetinchem.
Na een slaapverwekkende eerste helft, nam AGOVV brutaal het initiatief en profiteerde optimaal van gepruts en geklungel bij De Graafschap. De ploeg van trainer John van den Brom mag nu in een tweeluik de krachten gaan meten met FC Eindhoven.
Trainer Kalezic, van wie nog altijd niet duidelijk is of hij straks ook in de eredivisie trainer is van De Graafschap, hield vaste krachten als Joost Terol, Rogier Meijer en ook topscorer Hugo Bargas op de bank. De Bosnier gunde Mustafa Amezrine een plaats onder de lat en had ook een basisplek ingeruimd voor de Belg Geoffrey Hairemans en Mees Siers.

UITGEBREID WEDSTRIJDVERSLAG

De eerste echte kans voor De Graafschap was direct raak. De bal kwam vanaf de rechterkant van de voet van Mees Siers. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal waar AGOVV Jordy Buijs over het hoofd zag. De centrale verdediger kon van dichtbij binnentikken. De verkrampt spelende Apeldoorners konden weinig uitrichten op de volle Vijverberg, maar ook de thuisploeg hanteerde in balbezit een laag tempo. Bovendien was er weinig beweging waardoor er nooit enige sprake van fatsoenlijk positiespel. Alleen Jungslager kreeg in het slaapverwekkende eerste half uur twee mogelijkheden in vrije positie, maar de middenvelder deed daar bijzonder mee.
In de slotfase van de eerste helft kreeg AGOVV plotseling een penalty. De bal belandde op de arm van Cerezo Fung A Wing, maar van opzet leek geen enkele sprake. Scheidsrechter Van Egmond toonde zich echter onverbiddelijk en strafte De Graafschap dubbel door Fung A Wing ook nog eens met rood van het veld te sturen. Nacer Chadli verzilverde vervolgens de strafschop door Amezrine simpel op het verkeerde been te zetten. Met de gelijkmaker was AGOVV op dat moment verzekerd van de play-offs, want de concurrenten Veendam en Helmond Sport hadden op dat moment nog niet gescoord.
Kort na rust zag de situatie er ineens weer anders uit voor AGOVV, want een kopbal van Soufian El Hassnouai bracht de Achterhoekers weer op voorsprong. Vanaf dat moment gooide de ploeg van John van den Brom alle schroom van zich af in de wetenschap dat er minimaal een punt moest worden gehaald. De beloning voor het betere spel van de Apeldoorners kwam na een dik uur toen Arnoud van Toor van dichtbij een dekkingsfout van De Graafschap achterin afstrafte, 2-2. 
AGOVV ging brutaal op jacht naar meer en drukte de Doetinchemmers diep terug op eigen helft. Via Chadli en Bruinier liep AGOVV zelfs uit naar 2-4. De Graafschap gaf beide goals opvallend makkelijk weg en zette zich uitgerekekend in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor schut. Hairemans deed in de slotfase nog wel iets terug door 3-4 te maken, maar een simpele schuiver van Manucharyan, waarbij Amezrine er slecht uit zag, zorgde definitief voor de fel begeerde play-offs voor AGOVV.