Nieuws

PvdA eist opheldering rond Honig

PvdA eist opheldering rond Honig
De Nijmeegse PvdA-fractie wil weten of B en W van Nijmegen  al langer op de hoogte waren van de sluiting van de Honigfabriek.
NIJMEGEN - De Nijmeegse PvdA-fractie wil weten of B en W van Nijmegen  al langer op de hoogte waren van de sluiting van de Honigfabriek.
Het nieuws van de sluiting kwam vorige week als grote verrassing. Toch bleek Heinz al met de gemeente te hebben onderhandeld over grond om een nieuw onderzoekscentrum te bouwen. De PvdA wil weten of de sluiting toen al aan de orde is gekomen.
Verder zegt de PvdA weinig vertrouwen te hebben in de totstandkoming van een sociaal plan voor de 240 werknemers die hun baan verliezen. 'Het College van B en W moet daar op toezien'.
Tenslotte eist de PvdA dat Heinz het nieuwe ontwikkelingscentrum ook daadwerkelijk in Nijmegen gaat bouwen. 'Heinz heeft aangegeven dat het HIC (Heinz Innovation Centre) in de regio Nijmegen zal worden gevestigd. De werknemers van deze afdeling maken zich grote zorgen dat Heinz ook hier het vertrouwen van het personeel zal schaden en het HIC elders zal vestigen. Een en ander vloeit voort uit wantrouwen t.o.v. het bedrijf.'