Nieuws

Robert Gesink moet lossen in de Vuelta

Robert Gesink moet lossen in de Vuelta
Wielrenner Robert Gesink uit Aalten heeft in de negentiende etappe van de Ronde van Spanje flinke achterstand opgelopen.Gesink moest op 30 kilometer van de finish lossen bij de groep van favorieten.
LA GRANJA - Wielrenner Robert Gesink uit Aalten heeft in de negentiende etappe van de Ronde van Spanje flinke achterstand opgelopen.Gesink moest op 30 kilometer van de finish lossen bij de groep van favorieten.
Eerder had hij ook al het contact verloren, maar toen konden ploeggenoten de Achterhoeker nog terugbrengen. Uiteindelijk verloor Gesink 4 minuten en 44 seconden op etappewinnaar Cobo uit Spanje.
Gesink viel in de etappe van woensdag en liep een diepe vleeswond op in zijn knie. Hij stond tweede in het algemeen klassement, maar zakt nu naar de zesde plaats.
Het Achterhoekse klimtalent viel dit jaar ook al in de Tour de France. Hij liep een polsbreuk op en moest opgeven. Mede daarom had hij zich gericht op de Ronde van Spanje, waar hij lange tijd excelleerde en zelfs een bedreiging vormde voor klassementsleider Alejandro Valverde.