Nieuws

Dominee Visser verlaat Apeldoorn

APELDOORN - Dominee Rob Visser (57), die een grote rol speelde bij de verwerking van de aanslag op Koninginnedag, vertrekt uit Apeldoorn.
Hij wordt missionair predikant in Amsterdam.
Visser is door de Algemene Kerkenraad van Amsterdam gevraagd om een nieuwe gemeente op te bouwen in de nieuwe wijk IJburg.  Hij zal daar in september aantreden. Zijn afscheid staat gepland op 27 juni.
Visser dwong veel respect af voor de wijze waarop hij na de aanslag op 30 april 2009 aandacht vroeg voor de slachtoffers en dader Karst T.

Ruim duizend belangstellenden wonen op 1 mei 2009 in de Grote Kerk in Apeldoorn een bezinningsdienst bij. De dienst stond geheel in het teken van de dramatische gebeurtenissen op Koninginnedag.
 Rob Visser werd in december 1952 in Den Haag geboren. Hij studeerde in Utrecht en werd daarna belast met het opbouwen van een nieuwe Hervormde gemeente op het eiland Tholen.
In juni 1976 werd hij predikant in de gemeente Geldermalsen. Begin 1983 vertrok hij naar Holten waar hij bijna 10 jaar werkzaam was en deze baan combineerde met het voorzitterschap van YMCA Nederland. Sinds juni 1992 is hij als predikant verbonden aan de centrumgemeente Grote Kerk te Apeldoorn.