Nieuws

De Graafschap weer op weg naar eredivisie

DOETINCHEM - De Graafschap kan zich langzaam opmaken voor een terugkeer naar het hoogste voetbalniveau.
Concurrent Cambuur werd op een sfeervolle Vijverberg met lege handen terug naar Leeuwarden gestuurd. De hectische kraker eindigde in 3-0. Grote man was de Argentijn Hugo Bargas.
Trainer Kalezic koos voor Soufian El Hassnaoui in plaats van Berry Powel. Met veel drang naar voren ging De Graafschap op jacht naar een vroege goal. De eerste kans was voor Joep van den Ouweland na goed werk van Jordy Buijs, maar de middenvelder vond keeper Meul op zijn weg.
De Graafschap leek een lastige avond te krijgen, toen Steve de Ridder in de fout ging. De Belg trapte oliedom Van Boxel na en kreeg terecht de rode kaart van scheidsrechter Liesveld. Omdat Cambuur de eerste overtreding had gemaakt, gaf de arbiter de thuisploeg een vrije trap. Hugo Bargas krulde de bal op magistrale wijze tegen de touwen, 1-0. Cambuur reageerde gefrustreerd. Eerst werd El Hassnaoui keihard onderuit geschoffeld. Even later trok Liesveld opnieuw gedecideerd direct rood toen Ghoochannejhad Purrel Fränkel op grove wijze torpedeerde.
De Graafschap speelde energiek, met veel passie en bij vlagen een agressieve drang naar voren. Dat leidde tot kansen voor Rose en een vlammend schot van El Hassnaoui dat net naast zeilde. Cambuur daarentegen zocht het vooral in lange ballen richting De Vries, maar de Achterhoekers verdedigden goed.
De tweede helft kon voor De Graafschap niet beter beginnen. Na dik vijf minuten scoorde Bargas vanaf links opnieuw en wederom was het een prima goal van de Argentijnse topscorer. Cambuur kreeg via De Vries een dot van een kans om de spanning terug te brengen, maar de spits faalde opzichtig van dichtbij. De ploeg van Kalezic had het een minuut of twintig behoorlijk lastig.
Toen invaller Peter Jungschläger in de slotfase vrij voor de goal werd gezet en simpel 3-0 liet aantekenen, barstte het feest helemaal los.