Nieuws

Ted van Leeuwen lacht om bedreigingen

ARNHEM - Voormalig technisch directeur Ted van Leeuwen lacht om de vermeende bedreigingen van Merab Jordania aan het adres van Vitesse-directeur Joost de Wit.
'Ik lach me te pletter, want ik ken Merab als een zachtaardige man. Te lief zelfs. Dat heb ik hem wel eens verweten ook. Maar hij zegt wel eens dingen in frustraties, dat heb ik zelf ook aan den lijve ondervonden', lacht Van Leeuwen.
De Apeldoorner reageert ook op een interview waarin Jordania zegt dat Vitesse van Chelsea geen kampioen mag worden. 'Ik herken dat type gevoel wel bij ons toen, maar zoiets kan nooit op papier staan. Ik heb het in elk geval nooit gezien. Er zijn ook andere belangen, die eigenlijk tegengesteld zijn. Wij willen kampioen worden, zij vooral goede spelers opleiden. Dat is een verschil.'

Slechts één versterking

Volgens Jordania wist Fred Rutten een half jaar voor zijn vertrek al dat Vitesse van de Londense topclub 'geen kampioen mocht worden'. Van Leeuwen licht toe. 'Ons was beloofd dat er drie spelers in de winterstop zouden komen, maar van drie werd het één. En om duistere redenen kwam ook Kelvin Leerdam uiteindelijk op het allerlaatste moment niet. Dan krijg je wel een bepaald gevoel. Dus dat Jordania dat dan zegt, daar kan ik me van alles bij voorstellen. '
Vitesse deed ook dit seizoen lange tijd mee om de titelstrijd. 'Als er één seizoen was geweest, waarin Vitesse kampioen had kunnen worden, dan was het nu wel. Ten eerste staat er een goede selectie. Het geraamte, het frame, staat al een aantal jaren. En als derde is de Nederlandse competitie nog nooit zo slecht geweest. Het is eeuwig zonde. Tot voor de winterstop was ik er echt van overtuigd dat Vitesse kampioen zou worden. Ik ga straks veel flesjes wijn verliezen. Vitesse speelde namelijk ook het beste voetbal', besluit Van Leeuwen.