Nieuws

Santi Kolk bezorgt Vitesse zege bij Roda JC

Santi Kolk bezorgt Vitesse zege bij Roda JC
Er zat wederom geen enkele lijn in het spel van Vitesse, dat wel een hoog rendement had met afronden: vier doelpogingen, vier doelpunten.Meteen vanaf de aftrap stoomde Vitesse door en binnen twintig seconden zorgde Nilsson voor 0-1.
KERKRADE - Er zat wederom geen enkele lijn in het spel van Vitesse, dat wel een hoog rendement had met afronden: vier doelpogingen, vier doelpunten.Meteen vanaf de aftrap stoomde Vitesse door en binnen twintig seconden zorgde Nilsson voor 0-1.
Vitesse ging niet door, maar zakte ver terug en riep daarmee de problemen over zichzelf af. Een fabelachtige reflex van Velthuizen voorkwam de 1-1 van Kah. De doelman redde ook fraai op een pegel van Linssen. Na een reeks aan defensieve fouten scoorde Junker. Vitesse was daarna volstrekt de kluts kwijt en leed constant balverlies tegen het kwaliteitsarme maar veel fellere Roda. Velthuizen haalde ook een vrije trap van De Jong uit de kruising. Maar na een weergaloze actie van Santi Kolk kon Nicky Hofs 1-2 intikken.
Na rust scoorde Kolk bijna met een bekeken lobje. Na een voorzet van Junker maakte de wederom falende Van der Struijk een schlemielig eigen doelpunt. Even later verdween een volley van Hadouir in de kruising: 3-2. Na een schitterende pass van Nilsson zorgde Kaloglu uit het niets voor 3-3. Hadouir raakte namens Roda nog de lat. Achterin bleef Vitesse schutteren, maar de verdiende 4-3 voor de Limburgers bleef uit. In de slotfase volleerde Santi Kolk prachtig raak en zo won Vitesse toch met 4-3, waardoor de crisis in Arnhem voorlopig is bezworen.