Nieuws

Moeder Christel Ambrosius boos

Moeder Christel Ambrosius boos
De moeder van Christel Ambrosius uit Putten, Marijke Simon, heeft voor de rechtbank in Zutphen gebruikgemaakt van haar spreekrecht.
ZUTPHEN - De moeder van Christel Ambrosius uit Putten, Marijke Simon, heeft voor de rechtbank in Zutphen gebruikgemaakt van haar spreekrecht.
Ze riep iedereen op om Christels nagedachtenis te respecteren en de nabestaanden met rust te laten.
Simon haalde flink uit naar verslaggever Peter de Vries, die veel aandacht aan de zaak besteedde. Volgens Simon nam hij het niet zo nauw met de privacy van haar dochter.
Er komen ook nog steeds dagjesmensen. "Het is zeer pijnlijk om steeds te worden geconfronteerd met deze morbide en ongegeneerde nieuwsgierigheid", aldus Simon.
Dat de twee mannen die eerder ten onrechte voor de moord werden veroordeeld op een gegeven moment gewoon weer vrij door Putten liepen, heeft haar ook pijn gedaan. Wilco Viets en Herman du Bois zaten zeven jaar in de gevangenis, maar werden uiteindelijk vrijgesproken. Omdat ze confrontaties wilde voorkomen, kon Simon volgens eigen zeggen ,,niet langer op een prettige manier deelnemen aan het dorpsleven."