Nieuws

Vitesse-fans houden zondag protestmars

ARNHEM - Vitesse-supporters houden zondag voor de wedstrijd tegen Ajax een protestmars.Daarmee protesteren ze tegen de gang van zaken bij de Arnhemse club.
Er wordt om elf uur 's ochtends verzameld op de Korenmarkt. Vanaf daar volgt een mars naar GelreDome. Het initiatief daartoe is genomen door De Aftrap en ook andere supportersgroepen hebben zich aangesloten bij het protest. Via de Facebookpagina esterbalmoetblijven is de oproep gedaan.
Na de wedstrijd is het de bedoeling dat de fans zich verzamelen bij de hoofdingang van GelreDome. Daar willen zij de directie van Vitesse ter verantwoording roepen voor hun beleid.
Supporters van de Arnhemse club weten nauwelijks nog wie ze moeten geloven. Er is veel kritiek op de directeuren Joost de Wit, Mo Allach en Peter Gansler. Maar ook de actie van voormalig clubbaas Merab Jordania die uitspraken doet over vermeende invloed van Chelsea schept verwarring. De emotionele oproep van voorzitter Bert Roetert , die zijn woede uitspreekt over het in diskrediet brengen van de club, kan wel op de nodige sympathie rekenen.