Nieuws

NEC is klaar met werkweigeraar

NEC is klaar met werkweigeraar
NEC gaat komende week kijken welke juridische stappen mogelijk zijn tegen aanvaller Saïdi Ntibazonkiza.De Burundees weigert al sinds het begin van de competitie uit te komen voor de Nijmeegse voetbalclub.
NIJMEGEN - NEC gaat komende week kijken welke juridische stappen mogelijk zijn tegen aanvaller Saïdi Ntibazonkiza.De Burundees weigert al sinds het begin van de competitie uit te komen voor de Nijmeegse voetbalclub.
Intussen traint hij bij Red Bull Salzburg. Daar heeft hij een verklaring getekend dat hij transfervrij zou zijn. Ntibazonkiza heeft nog drie jaar contract.
"Dat is heel naïef van Salzburg denk ik hè", zegt technisch directeur Carlos Aalbers van NEC. "We gaan maandag met de KNVB bellen."
Doel is dan: kijken waar NEC juridisch staat. "Ik heb geen idee hoe dit werkt. Dit is een unieke situatie. Ik ben bij Saïdi geweest vorige week en hij weet heel goed waar hij mee bezig is."
Ntibazonkiza wil zijn vrouw en kind graag bij zich hebben in Nederland. Daarover strijdt hij al sinds januari met NEC. "Er ligt een toeristenvisum voor ze klaar. Binnen drie weken moeten daarvoor alle papieren worden ingevuld. Wij willen hem daarmee helpen. Dat kan hij niet alleen. Maar hij komt niet", zegt Aalbers.
Over vijf dagen loopt de definitieve aanvraag voor het visum af. Dan begint een eventuele nieuwe aanvraag weer van voor af aan.