Nieuws

Eén gewonde Koninginnedag nog in ziekenhuis

Eén gewonde Koninginnedag nog in ziekenhuis
Drie maanden na het drama op Koninginnedag in Apeldoorn ligt er nog één slachtoffer in het ziekenhuis.
ARNHEM - Drie maanden na het drama op Koninginnedag in Apeldoorn ligt er nog één slachtoffer in het ziekenhuis.
Van de tien gewonden zijn nog verscheidenen bezig met de revalidatie.
Bij de aanslag op 30 april kwamen zeven mensen om het leven. Ook dader Karst T. overleefde de aanslag niet. De Huissenaar reed met zijn zwarte Suzuki in op het publiek dat naar de koningin stond te kijken.
Slachtoffers
Onder de slachtoffers waren vier leden van een dansgroep uit Almere. Eén van hen, Wilfrido Plantijn, kwam om het leven. Zijn familie wil graag in contact komen met de ouders van Karst T. om hen te condoleren, en om met hen over de aanslag te spreken. Drie andere leden van de dansgroep raakten zwaargewond. Zij krijgen nog dagelijks therapie om te leren lopen. De optredens van de dansgroep liggen stil, het in nog onzeker of de groep ooit nog zal optreden. Ook leden van een drumband uit Tilburg raakten gewond. De vrouw van de voorzitter van de band kwam op het leven. De drumband oefent inmiddels wel weer.
Schadeclaims
De komende maanden worden er nog veel schadeclaims verwacht. Slachtoffers kunnen hun schade claimen bij verzekeraar Reaal, de verzekeraar van Karst T. De gemeente Apeldoorn zal een claim indienen bij haar eigen evenementenverzekering. Horeca-ondernemers in Apeldoorn overwegen nu na drie maanden ook hun inkomstenderving te claimen. Omdat de festiviteiten snel werden afgelast op Koninginnedag liepen ze veel klanten mis. Ook moesten artiesten worden afgezegd. Om die reden hebben ook oranjeverenigingen op de Veluwe schade geclaimd bij hun eigen gemeente. Zo krijgt de oranjeverenigingen in Heerde bijvoorbeeld duizend euro van de gemeente.