Nieuws

Geen onderzoek naar bijbaan hoogleraar Wageningen Universiteit

WAGENINGEN - De Wageningen Universiteit doet geen onderzoek naar de bijbaan van bijzonder hoogleraar christelijke reformatorische wijsbegeerte Henk Jochemsen.
De universiteit spreekt daarmee een bericht in Trouw tegen.
Volgens Trouw maakt de universiteit een probleem van zijn visie op het ontstaan van het heelal. Jochemsen is adviseur bij de conservatieve stichting De Oude Wereld, die het creationisme uitdraagt. De organisatie zegt bijvoorbeeld dat de Bijbel evenveel betrouwbare informatie bevat over het ontstaan van de aarde als natuurwetenschappelijke onderzoeken. 

'Geen problemen met bijbaan'

Trouw schreef dat rector en bestuurders van de Wageningen Universiteit de komende dagen gaan bespreken of de 'wetenschappelijke distantie en benadering' van Jochemsen in het geding is. Maar een woordvoerder van de universiteit liet dinsdag weten dat hier geen sprake van is, omdat de universiteit helemaal geen problemen heeft met de bijbaan van de bijzonder hoogleraar.
Jochemsen gaf in het artikel van Trouw aan niet goed te begrijpen waar de universiteit zich druk om maakt. 'Mijn adviseursrol stelt weinig voor. Bovendien ben ik het lang niet altijd eens met De Oude Wereld.'