Nieuws

Eigenaar slang moet zich melden

Eigenaar slang moet zich melden
De eigenaar van de ontsnapte gifslang die deze week voor onrust zorgde in de Trekweg in Apeldoorn, moet zich na zijn vakantie op het politiebureau melden.
APELDOORN - De eigenaar van de ontsnapte gifslang die deze week voor onrust zorgde in de Trekweg in Apeldoorn, moet zich na zijn vakantie op het politiebureau melden.
De politie wil met hem praten over de commotie en over het feit dat de Apeldoorner niet precies wist hoeveel slangen er in zijn schuurtje zaten. De politie maakt geen proces-verbaal op.
Volgens een bevriende slangenexpert is de kans zeer klein dat er nog een slang rondkruipt in de buurt. Volgens hem zaten de aquaria goed dicht, maar zag een nakomeling kans zich door een kiertje naar buiten te wurmen.
De vriend neemt de Turkse bergadder mee naar zijn woonplaats Rijswijk om de onrust bij de bewoners weg te nemen. De slang is nu ondergebracht bij Wildlife Care International in Apeldoorn. Verder maakt de man het gat naast de kachelpijp in de schuuur dicht waardoor de adder mogelijk is ontsnapt.