Nieuws

Asfaltcentrale niet naar Arnhem

Asfaltcentrale niet naar Arnhem
De komst van asfaltcentrale Bruil naar Arnhem is van de baan.Volgens de gemeente Arnhem is er geen noodzaak meer om een nieuwe asfaltfabriek op bedrijventerrein Koningspleij te bouwen nu Bruil de productie kan voortzetten in de Asfaltcentrale in Doetinchem.De komst van de asfaltcentrale naar Arnhem was zeer omstreden, omdat omwonenden stank- en lawaaioverlast vreesden.
ARNHEM - De komst van asfaltcentrale Bruil naar Arnhem is van de baan.Volgens de gemeente Arnhem is er geen noodzaak meer om een nieuwe asfaltfabriek op bedrijventerrein Koningspleij te bouwen nu Bruil de productie kan voortzetten in de Asfaltcentrale in Doetinchem.De komst van de asfaltcentrale naar Arnhem was zeer omstreden, omdat omwonenden stank- en lawaaioverlast vreesden.
Volgens onderzoek van TNO waren er overigens geen negatieve gevolgen te verwachten.
Een groep bewoners in Westervoort die actie heeft gevoerd tegen de komst van Bruil naar Arnhem is blij met het standpunt van de gemeente. Woordvoerder Bleumink: "Dan hebben we bereikt wat we wilden: een beter leefklimaat aan beide kanten van de Pleij. Niet alleen voor inwoners van Westervoort, maar ook voor bewoners van de Arnhemse wijken Presikhaaf en Stadseiland."
Eerdere berichtgeving: