Nieuws

Brand verwoest school in Heteren

Brand verwoest school in Heteren
Een uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een groot deel van basisschool de Haafakkers aan de Flessestraat in Heteren verwoest.Omwonenden meldden de brand rond 01.20 uur bij de brandweer.
HETEREN - Een uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een groot deel van basisschool de Haafakkers aan de Flessestraat in Heteren verwoest.Omwonenden meldden de brand rond 01.20 uur bij de brandweer.
Deze ging met vier blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatste. Een deel van de school werd afgeschermd om te voorkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden.
De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De brandweer zal nog tot diep in de ochtend bezig zijn met nablussen. Zeker de helft van de school wordt als verloren beschouwd. De andere helht heeft veel roet- en waterschade.
Op de school zitten ongeveer 300 leerlingen. Die hebben deze week vakantie; maandag zouden ze weer naar school gaan. Onderwijzers zijn op school om ouders en kinderen op te vangen en te woord te staan in de gespaarde noodlokalen. De directeur is in overleg met de gemeente over de plaatsing van extra noodlokalen.
Het team van de Haafakkers zegt op de site van de school diep geschokt te zijn door de brand. Op de site is het laatste nieuws voor leerlingen te vinden.
Klik op de foto voor meer (foto 1: Ramon Iburg, brandweer Elst)