Nieuws

Bronzen beelden Berkelland mogelijk naar tuin Hans Melchers

BORCULO - Wethouder Mulkens van Berkelland denkt erover om alle bronzen beelden in de gemeente onder te brengen in een bewaakte beeldentuin.
Kasteel Huize Ruurlo (foto), waar ondernemer Hans Melchers een museum inricht, zou volgens hem een mogelijke optie zijn.
Maandag werd bekend dat Berkelland voorlopig alle bronzen beelden naar binnen haalt. Aanleiding is de diefstal van het kunstwerk 'Jeugd', dat aan de Borculoseweg in Eibergen stond.

'Technische beveiliging heeft geen zin'

Burgemeester en wethouders hebben nu besloten alle bronzen beelden voorlopig in een depot te zetten. Het gaat in totaal om zo'n 30 kunstwerken. 'Technische beveiliging heeft geen zin, je loopt altijd achter de feiten aan. Het zijn stuk voor stuk unieke kunstwerken, waar destijds veel gemeenschapsgeld voor is betaald. Ze maken de buurt en de samenleving mooi, maar ik laat ze niet door een stel vandalen slopen en weghalen', aldus wethouder Mulkens. Hij overweegt ook de bronzen beelden langs de straat te vervangen door replica's van minder kostbare materialen.