Instellingen

Burgertent Harderwijk overtrad regels, maar mag toch weer open

Jort Brink van Burger Zaken.
Jort Brink van Burger Zaken. © Omroep Gelderland

HARDERWIJK - Restaurant Burger Zaken in Harderwijk mag met onmiddellijke ingang weer open. Dat heeft de rechter vrijdag besloten. Het restaurant moest dinsdag zijn deuren sluiten, net als twee andere horecazaken, omdat ze zich niet hielden aan de openingstijden. Er werd na 1.00 uur 's nachts bezorgd en dat mag niet. De rechter vindt de sluiting van twee weken echter te zwaar.

Bekijk hier de video. De tekst gaat daaronder verder.

Burgertent Harderwijk overtrad regels, maar mag toch weer open

'Zou verschrikkelijk zijn'

Burger Zaken is net als Grillroom Jerusalem en dönerzaak Delfino op de vingers getikt. De politie stelde namelijk vast dat de wettelijke openingstijden bij deze zaken niet werden nageleefd. Eigenaar Jort Brink is opgelucht. "We mochten alleen nog maar bezorgen. Dus dan zitten we helemaal zonder werk."

'Brief nooit gezien'

Brink wil wel kwijt dat er iets niet goed lijkt te zijn gegaan. De brief waarin de nieuwe openingstijden werden aangekondigd is naar het verkeerde postadres verstuurd, beweert hij. "Dus die heb ik nooit gezien." Toch was dat het adres waarmee hij bij de Kamer van Koophandel stond ingeschreven, pareert de gemeente. Bovendien zijn alle regels veelvuldig gecommuniceerd, onder meer tijdens de landelijke persconferenties.

Toch ging de eigenaar van Burger Zaken naar de rechter. En die vindt de straf te zwaar. Een boete of een weekend dicht zou meer op zijn plaats zijn, vindt de rechter. En dus mag Burger Zaken gewoon weer open.

Hoe de Veiligheidsregio nu omgaat met de overtreding en welke straf er volgt, moet na het weekend duidelijk worden. Ook wordt dan bekeken wat dit betekent voor de andere twee restaurants, die niet tegen de straf in beroep gingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!