Instagram

Weer vuurwerkoverlast in Arnhemse wijk: vijf aanhoudingen en mogelijk schot gelost

Het is hommeles in het Geitenkamp.
Het is hommeles in het Geitenkamp. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie is zaterdagavond opnieuw uitgerukt richting de Arnhemse wijk Geitenkamp. Dit na meldingen van vuurwerkoverlast. De twee avonden daarvoor was dat ook al het geval. Zaterdag zijn vijf aanhoudingen verricht, meldt de politie.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Zaterdagavond werden vijf mensen aangehouden.
Een van de verdachten wordt ervan verdacht dat hij bewust vuurwerk naar anderen gooide. Ook is iemand aangehouden voor het beledigen van agenten. Verder zijn verschillende verkeersboetes uitgedeeld aan mensen die voor overlast zorgden.
Een dag eerder werd 's avonds zwaar illegaal vuurwerk naar auto's gegooid, bevestigt de politie. De melding dat er in de lucht is geschoten op het Marktplein, wordt nog onderzocht. Een 27-jarige Arnhemmer werd vrijdag aangehouden op verdenking van verstoring van de openbare orde en opruiing.
De politie ging toen 'met gillende banden door de straat', zag wijkbewoner Martijn van Butselaar. Volgens hem was er 'heel veel vuurwerk'.

'Wij tegen zij'

"Ik heb het gevoel dat de jeugd wel een beetje klaar is met corona en op deze manier spanning zoekt", meent Van Butselaar. "In combinatie met een behoorlijk machtsvertoon krijg je het gevoel dat er een soort wij tegen zij ontstaat."
Veel buurtbewoners vonden het een beangstigende situatie, weet Van Butselaar. "Ik heb ook gelijk mijn dochter gebeld, dat ze naar binnen moest."
De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en zal de komende tijd alert blijven in de wijk.