Instellingen

Een vogelspin, een meterslange slang en een kunstgebit... er wordt wel vaker iets geks gevonden

Een vogelspin.
Een vogelspin. © ANP

KLARENBEEK - Rudi Hofman schrok zich een hoedje. Hij vond een krokodil van bijna één meter lang tijdens een fietstocht over de Veluwe. "Ik keek even naar rechts en ik zag iets liggen tussen de bladeren." Een krokodil dus.

Een bijzondere vondst dus. Eentje die prima past in ons lijstje met opmerkelijke ontdekkingen. 

  • Aan de Benedendorpsweg in Oosterbeek werd in juni 2017 een gigantische slang gevonden. Het reptiel was 4,70 meter lang en werd opgemerkt door passanten. "Mensen waren de hond aan het uitlaten en roken een vreemde geur. Niet veel later zagen ze de gigantische slang liggen", aldus Thijs Devlin van Stichting Dierenambulance Nederrijn destijds. Het ging om een boa constrictor.

Het gevaarte. Foto: Gert Budding.

  • Paraplu's, pinpassen of een paar handschoenen worden regelmatig gevonden, maar een kunstgebit? Dat verwacht je niet. Toch overkwam het Pia Kleinman-Couperus, vorig jaar april. Donderdag 11 april liep ze rond het middaguur een heerlijk rondje met haar hond in Park Klarenbeek toen ze een wel heel opmerkelijke vondst deed. Op de hoek van de Heemstrabank in Park Klarenbeek lag een kunstgebit. "Ik heb hem laten liggen, want vond het vies om aan te raken."

Het gebit. Foto: Pia Kleinman-Couperus.

  • Een vogelspin werd eerder dit jaar in een bakje druiven gevonden. Een Arnhemmer schrok zich rot toen hij de spin vond, toen hij druiven uit zijn koelkast had gehaald. Zijn buurman ging daarop met de 'engerd' naar reptielenwinkel Terramania.

Niet de bewuste vogelspin. Foto: ANP.

  • De vondst van een fiets is niet echt iets om van te schrikken, maar in februari 2018 lag het vervoersmiddel wel op een hele gekke plek. Er werd een fiets gezien in de bovenleiding. Bij het spoor dus. De fiets werd waarschijnlijk vanaf een loopbrug naar beneden gegooid en bleef in de bovenleiding hangen. Een bizar gezicht.

De betreffende fiets. Foto: Roland Heitink.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!