Nieuws

Internetdates lopen verkeerd af: mannen mishandeld en beroofd

Internetdate loopt verkeerd af: twee mannen mishandeld en beroofd.
Internetdate loopt verkeerd af: twee mannen mishandeld en beroofd. © Pixabay
NIJKERK - In ruim een week tijd zijn twee mannen overvallen en mishandeld toen ze dachten een date te hebben met een vrouw. De slachtoffers uit Nijkerk en Barneveld spraken met hun 'date' af via internet, maar eenmaal op de afgesproken locatie werden ze aangevallen door een groep jongemannen.
Een 17-jarige jongen uit Nijkerk sprak op 19 november af met een meisje in Leusden, samen reden ze een rondje op hun scooters. Halverwege het rondje kwamen er vijf jongemannen op hem afgelopen, waarop hij klappen kreeg. Hij moest zijn waardevolle spullen en zijn schoenen afgeven. De jongen rende weg op zijn sokken en kon toen de politie bellen. 
De man uit Barneveld (30) had een week eerder al zijn 'date' met een jonge vrouw. Bij aankomst - op dezelfde plek in Leusden - maakten ze een even praatje, toen er een groep mannen opdook. Ook werd hij mishandeld en beroofd. 

Mogelijk dezelfde 'date'

Volgens de politie zou het kunnen dat de heren 'op date' gingen met dezelfde vrouw. In beide gevallen had ze donkerbruin haar, werd ze ongeveer 1.70 geschat en droeg ze een donkere jas. Bij het eerste afspraakje  droeg ze een gele joggingsbroek met witte streep, op de tweede een zwarte broek. De groep jongemannen waren over het algemeen donker gekleed.
De politie zegt de incidenten hoog op te nemen en doet onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!