Nieuws

Koop een boom en maak Gelderland groener

© Omroep Gelderland
ERMELO - Het nieuwe project 'Nederland Plant Bomen' moet ervoor zorgen dat er één miljoen nieuwe bomen in Nederland worden geplant. De bomen worden 'verdeeld' over de provincies, dus de hoop is dat ook in Gelderland veel nieuwe bomen worden geplant. Nederlanders kunnen via de actie bomen kopen die op een plek in hun eigen provincie gaan groeien.

Schone lucht en een fijne leefomgeving

Nederland Plant Bomen roept iedereen op om mee te werken aan een groener Nederland door het kopen (en planten) van bomen. Volgens de organisatie zijn bomen belangrijk voor ons klimaat. Ze zorgen voor schone lucht, opslag van CO2, biodiversiteit en een fijne leefomgeving. Nederland Plant bomen is een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatsbosbeheer en Stichting Boomfeestdag. BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, sluit zich aan bij de actie.

Nieuw bos

Inwoners van Gelderland kunnen voor €7,50 een boom kopen, die dan wordt geplant in een nieuw te ontwikkelen bos. De actie loopt tot 21 maart 2021. Het is dus de bedoeling dat er dan in totaal 1 miljoen bomen gekocht en geplant zijn in Nederland. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om een nieuw bos aan te leggen en plant de bomen. In Gelderland begeleidt boswachter Lennard Jasper de actie in Gelderland. 
Lennard Jasper vertelt over zijn favoriete bos op de Veluwe
Boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!