Nieuws

Spookrijder veroorzaakt ongeval op A18, vrouw van 86 jaar mee met politie

De auto die op de A18 door de spookrijder in de vangrail terechtkwam.
De auto die op de A18 door de spookrijder in de vangrail terechtkwam. © News United/112 Achterhoek-nieuws
WESTENDORP - De spookrijder die donderdagmiddag een ongeluk veroorzaakte op de A18 tussen Doetinchem en Varsseveld is een vrouw van 86 jaar uit de gemeente Oude IJsselstreek. Dat meldt de politie.
De vrouw nam ter hoogte van McDonald's in Doetinchem de verkeerde oprit richting Varsseveld en reed vervolgens tegen het verkeer in. Een tegenligger kon een frontale botsing voorkomen door de vangrail in te rijden.
Deze bestuurder van een Suzuki Swift die richting Doetinchem onderweg was zag bij het inhalen plotseling de spookrijder voor zich opdoemen. Dit was kort nadat de man de A18 bij Westendorp was opgereden.
Door een ruk aan het stuur te geven voorkwam deze automobilist een aanrijding, maar de wagen kwam tegen de vangrail tot stilstand. Hij raakte wonderwel slechts lichtgewond.
De veroorzaker werd even later bij Westendorp aan de kant gezet. Ze moest mee met de politie naar het bureau. Agenten hebben het rijbewijs van de vrouw ingenomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!