Nieuws

Drie miljoen staatssteun voor groothandel, 400 euro voor voetbalclub

© Pixabay
ALMEN - Op de lijst van bedrijven en instellingen die in de tweede termijn met succes een beroep deden op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) staan ook weer tal van Gelderse organisaties.
In juni, juli en augustus ontvingen tienduizenden bedrijven en instellingen samen 4,2 miljard euro aan loonsubsidie van de overheid. Dat is gemiddeld bijna 67.000 euro per bedrijf, rekende RTL Nieuws uit.
De drie betaalde voetbalclubs in Gelderland kregen in de tweede ronde 2,6 miljoen euro.
Uitzendbureau Abeos in Almen, voorheen AB Oost, streek in de tweede NOW-ronde ruim 3 miljoen euro op.  Dat is overigens een peulenschil in vergelijking met collega-uitzender Adecco in Zaltbommel. Deze reus kreeg 20 miljoen overheidssteun.
Op de tweede NOW-lijst staat ook De Feestfabriek in Hengelo, de organisatie achter de Zwarte Cross en Mañana Mañana met ruim 383.000 euro.
Een advocatenkantoor in Tiel, Nijenhuis, krijgt, zo blijkt uit het overzicht dat op de website van uitkeringsinstantie UWV, meer dan 16.000 euro.
Dan een kleine, willekeurige greep uit het overzicht:
Enkele steunbijdragen in de tweede NOW-ronde. Ilustratie: Omroep Gelderland
Enkele steunbijdragen in de tweede NOW-ronde. Ilustratie: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!