Instellingen

Koning komt naar Loenen om veteranenbegraafplaats te openen

De koning komt naar Loenen.
De koning komt naar Loenen. © ANP
LOENEN - Koning Willem-Alexander komt volgende week donderdag naar onze provincie. Hij opent de nieuwe Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen.
Bij de nieuwe begraafplaats is ook een herdenkings- en educatiecentrum ingericht, waar bezoekers worden geïnformeerd over de inzet van Nederlandse burgers en militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog en internationale vredesmissies.

In gesprek

De koning bezichtigt de expositie en ontmoet mensen die de Veteranenbegraafplaats hebben gerealiseerd. Ook gaat hij in gesprek over de aanleg van de begraafplaats, de bouw van het centrum, de vaste en wisselende exposities en het educatieprogramma. In de tentoonstellingsruimte staan de verhalen van oorlogsslachtoffers en van veteranen centraal.
Nederland telt ruim 115.000 veteranen. Uit onderzoek blijkt dat er bij hen behoefte is aan een laatste rustplaats onder kameraden. In Loenen kunnen veteranen en ook hun partner worden begraven en kan hun as worden uitgestrooid. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!