Nieuws

Stoffelijke resten Britse soldaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Bemmel

Stoffelijke resten Britse soldaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Bemmel.
Stoffelijke resten Britse soldaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Bemmel. © BIDKL
BEMMEL - De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) heeft bij de zoektocht naar niet-ontplofte explosieven in Bemmel een stoffelijk overschot van een Britse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.
De BIDKL zocht bij Rijksweg A15 naar niet-ontplofte bommen, maar stuitte op botten van een Britse militair. Bij de berging werd onder meer een geweer en een vulpen gevonden. 
Om wie het gaat is nog niet bekend, de botresten zijn overgebracht naar het laboratorium van de BIDKL in Soesterberg. Daar wordt geprobeerd de identiteit te achterhalen. Vermoedelijk is de soldaat om het leven gekomen tijdens gevechten in september, oktober 1944. Hij is daarna met geweer, helm en andere uitrustingstukken begraven. 

Tweede keer in korte tijd

Eerder deze maand vond Defensie in Dalfsen ook al de resten van een Duitse vlieger. Die stortte in januari 1944 met zijn gevechtsvliegtuig neer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!