Nieuws

Brand bij voetbalclub in Brakel, kleedkamers verwoest

De brandweer aan het werk bij BZC'14 in Brakel.
De brandweer aan het werk bij BZC'14 in Brakel. © Bart Meesters
BRAKEL - De kleedkamers van voetbalclub BZC'14 in Brakel zijn in de nacht van woensdag op donderdag verwoest door brand. Ook het hok waar alle wedstrijdkleren worden bewaard, ging in vlammen op. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de kantine van de voetbalvereniging.
De brand brak donderdagnacht rond kwart over twee uit.
Voorzitter Lars Pijlman van de voetbalclub zit donderdagmorgen met twee andere bestuursleden in de kantine. "Wat een ravage", verzucht hij. "De kleedkamers, het dak, het verzorgingshok, nieuwe shirts vernield."
Hij vindt het heel erg voor de vrijwilligers. "Afgelopen zomer hebben ze de kleedkamers nog helemaal opgeknapt. Gelukkig staat de kantine een paar meter verderop."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Brand bij voetbalclub in Brakel, kleedkamers verwoest

'Zaak voor de verzekering'

Onderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd. "Ik heb begrepen dat er op meerdere plekken tegelijk brand was. Er is ook braakschade. Maar laat ik maar niet te veel zeggen. Dit is een zaak voor de verzekering."
We namen een kijkje in Brakel:
Pijlman: "We zitten nu met de handen in het haar, maar we komen hier wel uit. Het is wel een enorme klap. In deze coronatijd hebben sportverenigingen het heel erg moeilijk. Dat is voor ons niet anders." 

Ook brand in Zuilichem

De brandweer had het donderdagnacht druk, want rond middernacht bleek een vrachtwagen in het naburige Zuilichem in brand te staan. Dat was aan de Kweldijk.
De uitgebrande vrachtwagen in Zuilichem.
De uitgebrande vrachtwagen in Zuilichem. © Bart Meesters
De brandweer had het vuur snel uit, maar de trekker moet als verloren worden beschouwd. De politie onderzoekt of beide branden met elkaar te maken hebben.
Bij het bestrijding van de brand bij de voetbalclub kreeg de brandweer van Brakel assistentie van collega's uit Waardenburg en Nederhemert. Bluswater was er volop, dat haalde de brandweer uit de Waal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!