Nieuws

Tweede brand verwoest oude golfclub in Voorthuizen, eigenaren hevig geëmotioneerd

VOORTHUIZEN - De voormalige golfclub Edda Huzid in Voorthuizen is in de nacht van dinsdag op woensdag grotendeels in de as gelegd. Het was de tweede brand in nog geen drie maanden tijd.
De brand werd rond 03.30 uur opgemerkt en was al snel van grote afstand zichtbaar. De vlammen sloegen uit het dak van het voormalige congres- en partycentrum, dat leegstaat sinds de golfbaan in 2018 zijn deuren sloot.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Vlammenzee verwoest oude golfclub in Voorthuizen, tweede brand in korte tijd
De brandweer probeerde de vlammen onder meer met een hoogwerker te bestrijden. Ook werden meerdere tankautospuiten en waterwagens ingezet. "Er ligt wat asbest in de buurt, maar niet zo verspreid dat het gevaar oplevert", aldus een woordvoerder.
Er vielen geen gewonden. Het beheerdersechtpaar woont niet op het terrein.

Financiële problemen

De golfbaan Edda Huzid ging eind april 2018 op slot vanwege financiële problemen. Sindsdien was onduidelijk wat er met het terrein ging gebeuren.
De oorzaak van de nieuwste brand is nog onduidelijk. Een buurtbewoner gaat uit van brandstichting, maar de woordvoerder van de brandweer kan daar niets over zeggen. "Dat zijn geruchten die rondgaan, maar wij doen als brandweer geen onderzoek naar de oorzaak. Het is aan de politie om te kijken of er een verband is met de vorige brand." Een politiewoordvoerder kon daar woensdagochtend nog niets over zeggen.

Gesprek met gemeente

De eigenaren van de voormalige golfclub zijn hevig geëmotioneerd na de ravage in Voorthuizen. Zij willen vooralsnog zelf niet reageren.
Hun woordvoerder laat weten dat er uitgerekend donderdag een gesprek met de gemeente op de planning stond. Daarbij zou besproken worden hoe het verder moet met het terrein. Volgens buurtbewoners zijn er plannen voor eventuele nieuwbouw op het terrein.
De brand heeft een groot deel de oude golfclub verwoest.
De brand heeft een groot deel de oude golfclub verwoest. © Damian Ruitenga/News United
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!