Instellingen

Acht aanhoudingen na steekpartij op school, directeur geschrokken

Na de steekpartij zijn acht jongeren aangehouden.
Na de steekpartij zijn acht jongeren aangehouden. © Stefan Verkerk
WAPENVELD - Bij de vechtpartij op het Sprengen College in Wapenveld is een mes gebruikt. Acht jongeren zijn aangehouden. De politie kan nog niks zeggen over de aanleiding van de steekpartij.
De minderjarige jongen die gewond raakte ,maakt het naar omstandigheden goed. Dat zegt directeur Eppie Klein. Hij is geschrokken van het incident. "Je begint de maandag van een schoolweek anders. Ik had een vergadering buiten de school en dan word je geïnformeerd. Dan staat je maar één ding te doen: hier naartoe gaan."
Tekst gaat verder onder de foto.
Directeur Eppie Klein.
Directeur Eppie Klein. © Omroep Gelderland
Het Sprengen College geeft onderwijs aan leerlingen met gedragsproblemen. Ook de directeur weet niet wat de aanleiding was van de steekpartij. “Er heeft een confrontatie plaatsgevonden. En waar die vandaan is gekomen? Niet vanuit de school. Niet vanuit de les."

'Incident bespreken in les'

De leerlingen zijn na het incident naar huis gestuurd. De komende dagen zal de school stilstaan bij wat er vandaag is gebeurd.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Na de steekpartij zijn acht jongeren aangehouden. Foto: Stefan Verkerk
"Er is een kleine groep leerlingen bij betrokken geweest, maar toch willen wij het met de totale school bespreken. Hoe ga je met elkaar om? Op welke manier kun je elkaar corrigeren? Kan het met woorden? En wanneer het niet met woorden kan, kan je dan een aantal stappen terugzetten? Dat is de belangrijkste boodschap van de mentoren richting de leerlingen zelf."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!