Nieuws

Truuske (51) boeit duizenden mensen met haar beautytips

Truuske (51) boeit duizenden mensen met haar beautytips.
Truuske (51) boeit duizenden mensen met haar beautytips. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Truuske (51) heeft geen idee wat een influencer is. Of hoe je tutorial uitspreekt. Toch scoort de Arnhemse met haar zogenoemde 'bjoetie floks' op Facebook. Al bijna 15.000 volgers kennen haar belangrijkste beautytip: haal schilderstape en schuursponsjes in huis.
"Hoiii allemaal. Welkom bij een nieuwe flok van Truuske! Of turturol. Wat jij wil." Zo begint de kersverse beautykoningin haar tutorials. De Arnhemse plaatst zo'n twee keer per week een nieuwe video op haar Facebook-account met de naam: 'Bjoetie en handige floks van Truuske'. 
Ze noemt zichzelf geen beautyqueen maar 'gewoon lekker Truus'. "Als ik uitga zie ik er altijd wel heel leuk uit. Maar anders heb ik gewoon een knotje op m'n kop." Haar floks moeten dan ook met een flinke korrel zout worden genomen. 
Bekijk hier de video over Truuske .De tekst gaat daaronder verder.
Truuske (51) boeit duizenden mensen met haar beautytips

Schuursponsje

"Heb je een fronsrimpel? Trek met schilderstape de huid strak, aan twee kanten. Dan pak je de plamuur. Doe dat op een schuursponsje. Dat is veel goedkoper dan een make-upsponsje. Goed tamponneren. Kijk, er is geen rimpel meer te zien!"
Truuske heeft humor, maar met haar video's heeft ze een serieus doel voor ogen. In deze zware coronatijd wil ze mensen een hart onder de riem steken. "Iedereen een beetje opvrolijken. Een lach op het gezicht aan het begin van de dag."

'Influencer, is dat griep?'

De bijna 15.000 volgers op de teller waren voor de bjoetieflokster even schrikken. "Mensen noemen me nu een influencer", zegt Truuske. "Ik heb geen flauw idee wat dat is. Volgens mij heeft dat iets met griep te maken? Ik was al blij met 500 volgers, maar het worden er steeds meer."
Inmiddels heeft de Arnhemse een kledingsponsor. Ook zoekt ze nog iemand die schilderstape kan sponsoren, omdat ze dat in bijna elke vlog gebruikt. "Het is mijn favoriete product. Je kunt er de vloer mee stofzuigen als je het om je voeten bindt. En rimpels mee straktrekken. Dat scheelt heel veel geld. Je hoeft niet naar een chirurg ofzo."

Veel reacties

Truuske krijgt veel reacties op haar floks, die ze allemaal persoonlijk beantwoordt. 'Vrouwen vragen om tips. En ook mannen reageren. Die zeggen dat mijn huishoudelijke tips hun vrouw erg lui maakt. Nou, ik zou zeggen: trek die mannen van de bank en laat ze mooi helpen."
Verslaggever Marjolein Deurloo sprak met Truuske over haar vlogs.
In 'Wij zijn Gelderland' zet Omroep Gelderland elke werkdag een Gelderlander in het spotlicht. Iedereen heeft een verhaal en dat laten we graag zien.