Nieuws

'Gewonde persoon in Nijkerk was bewoonster'

Politieonderzoek in Nijkerk.
Politieonderzoek in Nijkerk. © Omroep Gelderland
NIJKERK - De persoon die zaterdag ernstig gewond werd gevonden in een huis in Nijkerk, was de bewoonster van dat huis. Dat melden omwonenden in de Commissaris van Heemstrastraat. De zaak heeft te maken met de vondst van een dode vrouw, eerder deze week in het Brucknerlaantje in Nijkerk.
Omwonenden zagen zaterdagochtend in de Commissaris van Heemstrastraat ineens veel politie op de been. Even later zagen zij hoe een vrouw geboeid werd afgevoerd en hoe een andere vrouw per brancard werd weggevoerd richting het ziekenhuis. De laatste vrouw was volgens hen de bewoonster van het huis.
Bekijk onze reportage uit Nijkerk. De tekst gaat eronder verder
'Gewonde persoon in Nijkerk was bewoonster'

Verdachte Amsterdamse

De aangehouden vrouw is vrijwel zeker de 46-jarige Amsterdamse die eerder ook al werd opgepakt in verband met de vondst van een dode vrouw in een huis in het Brucknerlaantje. De Amsterdamse kwam vrijdag op vrije voeten, maar zit in dezelfde zaak weer vast.

Poging tot moord

De politie verdenkt haar nu ook van poging tot moord of doodslag op de gewonde vrouw. Ook een 47-jarige Amsterdammer zit op die verdenking vast. Hij werd zaterdag aangehouden in zijn woonplaats.
In het belang van de het onderzoek liet de politie zaterdag al weten geen verdere mededelingen te kunnen doen in deze complexe zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!