Gemeente Culemborg

Culemborger (64) opgepakt voor neersteken buurtbewoner

De gewonde werd naar het ziekenhuis gebracht.
De gewonde werd naar het ziekenhuis gebracht. © Persbureau Heitink
CULEMBORG - In Culemborg is vrijdagavond aan de Westerwal een man neergestoken bij het uitlaten van zijn hond. Een 64-jarige bewoner uit dezelfde buurt is aangehouden voor poging tot doodslag.
De 64-jarige verdachte zou het slachtoffer enkele keren met een mes in zijn nek hebben gestoken. Het slachtoffer is met nekletsel naar het ziekenhuis in Utrecht vervoerd, en is buiten levensgevaar.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Culemborger (64) opgepakt voor neersteken buurtbewoner

Dader gevlucht

Rond 22:00 uur ontving de politie een melding van de vechtpartij. De dader was toen al gevlucht in een auto, waarop de politie met meerdere politieauto’s naar hem op zoek ging, ook in de naastgelegen politie-eenheid Midden-Nederland. Daar kwam de 64-jarige zich rond 02:00 uur melden bij een politiebureau in Utrecht. Een mes dat hij bij zich had, is daarbij inbeslaggenomen.

Eerder conflict

Het slachtoffer liep nietsvermoedend over straat op het moment dat hij zou zijn aangevallen door de buurtbewoner. Die verkeerde op dat moment mogelijk onder invloed van drugs en was verward. Beide mannen hadden eerder een conflict met elkaar, meldt de politie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!